Drama atölyesi, katılımcıların yaratıcılıklarını keşfetmelerine ve kendilerini ifade etmelerine olanak sağlayan interaktif bir çalışma ortamıdır. Katılımcılar, farklı dramatik teknikleri deneyimleyerek, rol oynama, hikaye anlatma, sahneleme ve işbirliği becerilerini geliştirirler. Drama atölyesi, bireylerin kendilerini keşfetmelerine, özgüvenlerini artırmalarına ve iletişim becerilerini güçlendirmelerine yardımcı olur.
Drama atölyeleri, katılımcıların yaratıcı bir ortamda çeşitli etkinlikler ve oyunlar aracılığıyla drama deneyimini yaşadığı bir platformdur. Bu atölyelerde genellikle aşağıdaki gibi etkinlikler gerçekleştirilir:
P4C Programı eğitimi, Philosophy for Children (Çocuklar için Felsefe) anlayışının temel prensiplerini öğreten bir programdır. Bu program, öğrencilerin düşünme becerilerini geliştirmek için tasarlanmıştır ve öğrencilere, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve diyalog becerilerini öğretir. P4C, bilgi odaklı değil beceri odaklı kazanımlar hedefler. 21. yüzyıl becerileri olarak da anılan problem çözme, duygusal esneklik, iletişim, yaratıcı, kavramsal, eleştirel ve bir arada düşünme becerileri P4C pedagojisinin temel kazanımlarındandır.
Uygun yaş grubundaki çocuklar bir çember etrafında toplanır. P4C Kolaylaştırıcısı (uygulayıcısı) felsefi alt yapısı olan bir kitabı, hikayeyi veya kısa filmi çocuklara sunar. Çocuklarla Felsefe atölyesine rehberlik eden Kolaylaştırıcı paylaştığı kitap veya hikayeden yola çıkarak sorduğu felsefi sorular ile çocukları düşünmeye teşvik eder. P4C atölyesine katılan çocuklar aktif olarak akranlarını dinler ve fikir üretirler. Yargılanma kaygısı yaşamadan kendilerini ifade edip düşüncelerini temellendirirler. Çocuklar bu süreçte hem kendi hem de arkadaşlarının düşünceleri üzerine düşünüp ulaştıkları kavramlar üzerine felsefi sorgulama yaparlar.